0
0.00
Mini Cart
 • Košarica je prazna.

  V košarici ni izdelkov.

Prevzem in dostava

DomovPrevzem in dostava

Osebni prevzem

Vse izdelke in rastline, ki jih najdete na spletni strani lahko prevzamete osebno. Nahajamo se na Srednji ulici 3, Orehova vas (blizu mariborskega letališča). Osebni prevzem poteka ob predhodnem dogovoru po mailu (info@development.tropicarium.si) ali na telefon 030 384 350. Praviloma prevzemi potekajo vsak delovnik med 10.00 in 18.00, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa le izjemoma.

Dostava do prevzemnih mest

Sami ter v povezavi s podjetjem Nevretenčarji, prodaja in gojenje, Dejan Černivec s.p., vršimo dostavo na prevzemna mesta po Sloveniji. Dostava je možna ob naročilu nad 20 €. Cena dostave znaša 5€. Dostavljamo v Štajersko, Koroško, Pomursko, Savinjsko, Zasavsko, Osrednjeslovensko in  Gorenjsko regijo.

Na spletni strani https://ds-reptiles.com/narocanje-hrane-pri-nas/ lahko preverite naslednji predviden datum dostave na spodnja dostavna mesta.

Dostavljamo do:

 • Slovenska Bistrica – OMW (Žolgarjeva ulica 16, 2310 Slovenska Bistrica) (okrog 10.15 ure)
 • Tepanje – OMW (Tepanje 4b, 3210 Slovenske Konjice) (okrog 10.40 ure)
 • Celje – Merkur (Mariborska cesta 162, 3000 Celje) (okrog 11.15 ure)
 • Velika Pirešica – Bencinski servis LOGO (Velika Pirešica 60, 3310 Žalec) (okrog 11.40 ure)
 • Domžale – Mercator Center (Cesta talcev 4, 1230 Domžale) (okrog 12.30 ure)
 • Vodice – MOL (Škofjeloška cesta 14, 1217 Vodice) (okrog 13.40 ure)
 • Kranj – Mercator Supernova (Cesta Staneta Žagarja 69, 4000 Kranj) (okrog 14.20 ure)
 • Ljubljana – Dipo (Premrlova ulica 14, 1000 Ljubljana) (okrog 15.30 ure)

Sami dostavljamo na Koroško in do Pomurja. Dostava poteka enkrat do dvakrat na mesec. Za predviden termin dostave nam pošljite mail ali pokličite na 030 384 350.

Dostavljamo do:

Koroška (vsaka 2 tedna, po navadi v petek ali soboto):

 • Radlje ob Dravi  – (Koroška cesta 69b, 2360 Radlje ob Dravi)

Pomurje (enkrat na mesec):

 • Grabonoš – Petrol AC (Grabonoš 4d, 9244 Sveti Jurij ob Ščavnici)
 • Murska Sobota – Parkirišče ob AC (Soboška ulica 50, 9000 Murska Sobota)
 • Dobrovnik – Ocean Orchids parkirišče (Dobrovnik 115e, 9223 Dobrovnik)

Pošiljanje tropskih rastlin in opreme

Tropske rastline ob ugodnih vremenskih razmerah pošiljamo z dostavno službo Pošta Slovenije. Pakete praviloma pošiljamo ob torkih ali sredah. Paket večinoma prispe že naslednji dan po oddanem paketu na pošti. Strošek pošiljanja, na zgoraj naveden način, je ne glede na velikost paketa 5€ (za pošiljanje znotraj Slovenije). Pošiljanje velja samo za rastline in opremo, rastlinskih terarijev ne pošiljamo po pošti!

Prodajnih artiklov ne pošiljamo v države območja EU, seveda pa je nakup omogočen vsem državljanom EU osebno na sedežu podjetja ali pa artikel prevzamejo na prevzemnih mestih v Sloveniji, kot je navedeno pod naslovom »Dostava do prevzemnih mest«.

Ravnanje z rastlinami in rastlinskimi terariji

Rastlinske terarije Tropicarium (tropikarije) prejmete zapakirane tako, da so fiksirani v škatli. Pri nošnji škatle ne tresite ali nagibajte! Previdno jo položite na ravno površino prevoznega sredstva (prtljažnik ali tla avta) in jo obložite tako, da se škatla ne bo mogla premikati med prevozom. Zapakiran terarij čimprej varno prenesite v bivalne prostore, na sobno temperaturo. Tam jih vzemite iz škatle in postavite na primerno mesto, v skladu s priloženimi navodili za oskrbo. Med prevozom tropikarija ne vozite hitro in sunkovito, saj se lahko škatla prevrne. Tropikarijev med prevozom ne držite v naročju. Tropikarijev ne izpostavljajte temperaturam pod 18°C. Pozimi jih ne puščajte v neogrevanih vozilih.

Enako ravnanje velja tudi za rastline. Ko prejmete zapakirane rastline, jih čimprej odvijte iz pakirnega materiala. Rastline razpakirajte v prostorih s sobno temperaturo. Pri temperaturah nižjih od 16°C je velika možnost za poškodovanje rastlin. Takoj ko rastline razpakirate preverite, če je rastlina zdrava, če ima kakšne škodljivce in če je dovolj zalita (zemlja naj bo nekoliko vlažna). Če je zemlja suha, rastlino zmerno zalijte in pustite, da voda odteče iz lončka v katerem je posajena. Preverite, da korenine niso gnile (rjave in sluzaste).  Rastlin ne izpostavljajte vročini, direktni svetlobi, vetru, dežju, snegu, toči. Če opazite kaj od naštetega rastlino fotografirajte. Posebej fotografirajte liste, stebla in korenine. Iz fotografije se mora očitno razbrati za kaj gre. Le tako boste lahko uveljavljali pravice reklamacije.