0
0.00
Mini Cart
  • Košarica je prazna.

    V košarici ni izdelkov.

DomovO meni

MOJA TROPICARIUM ZGODBA

Začelo se je s strastjo do botanike in božičnimi darili...

Tropicarium

Pozdravljeni! Sem Miha Leitinger, star sem 26 let in prihajam iz okolice Maribora. Sem diplomiran ekolog in naravovarstvenik ter tik pred zaključkom magistrskega programa Biologije, ekologije in naravovarstva. Poleg plesa in petja sem velik ljubitelj vseh rastlin in živali, med študijem pa sem se najbolj navdušil nad botaniko. Že kot malega so me fascinirali tropski gozdovi in živali, ki v njem živijo, svojemu gekonu sem sam izdelal terarij, prav tako pa sem imel doma vedno akvarije, v katerih sem spreminjal kompozicije kamnov, rastlin in ostale dekoracije. 

Svojim prijateljem sem ob posebnih priložnostih vedno rad podaril rastline, pa sem bil potem velikokrat razočaran ker jim le-te niso preživele. Zato sem prišel na idejo, da ustvarim ekosistem v steklenih posodah, za katerega ne bo potrebno veliko skrbeti. Svoje prve terarije sem izdelal decembra leta 2019 in jih podaril bližnjim kot božična darila. Navdih sem dobil pri nekaterih tujih izdelovalcih terarijev, ki sem jih spremljal na socialnem omrežju Instagram. Ker jim je bila ideja všeč, sem poskusil narediti še druge. Tako sem nekaj časa eksperimentiral in ustvarjal, da sem prišel do svojega trenutnega ‘recepta’ za izdelovanje.

Oktobra leta 2020 sem s pomočjo družine ustvaril podjetje Tropicarium. Kasneje sem ponudbo razširil še s terarijskimi in tropskimi sobnimi rastlinami, pripomočki, sestavinami in seti za izdelavo terarija.

KJE SE JE PISALO O NAS